התקנת אנטנה סלולרית

התקנת אנטנה סלולרית

התקנת אנטנה סלולרית

התקנת אנטנה סלולרית על גג בניין. פנו אל וועד הבית מחברה סלולרית בבקשה להתקין על גג הבית אנטנה סלולרית תמורת שכירות. שאלתי היא מהו הרוב הדרוש לכך על פי החוק?

עו"ד עוז כהן משיב "התקנת אנטנה סלולרית על גג בניין":

כדי להתקין אנטנה סלולרית על גג הבית המשותף נדרשת הסכמה של כל בעלי הדירות (100%). בעניין זה לא תספיק קבלת החלטה של רוב הדיירים. מכיוון שהדבר מהווה פגיעה בזכויות בעלי הדירות האחרות ברכוש המשותף ובזכות הבעלות.

במקרה של התקנת אנטנה אף עלולים הדיירים להיות חשופים לתביעות נזיקיות בעתיד.

יצויין כי שמאי המקרקעין העריכו את ירידת ערכה של דירה הממוקמת בקרבת ו/או מול אנטנה סלולרית ב- 15%.

במקרה אחד שנדון בבית משפט השלום בת"א, לא נעתר כב' השופט יפרח מאיר למתן צו להסרת אנטנה. במסגרת תביעה שהגישו ארבעה דיירים בבית משותף שהתנגדו להסכם שערכו בעלי הדירה הנ"ל. להתקנת אנטנה של סלקום על הגג הצמוד לדירתם, אולם יחד עם זאת קבע השופט כי הדבר יעשה בכפוף לקבלת כל היתרים. הדרושים וככל שתתבקש הנחת צנרת על הרכוש המשותף- תידרש הסכמתם של כל בעלי הדירות לכך.

לייעוץ וייצוג משפטי ניתן ליצור קשר עם משרדנו לקביעת פגישת ייעוץ ראשונה ללא עלות בעמוד יצירת קשר.

התקנת אנטנה סלולרית

לייעוץ וייצוג משפטי ניתן ליצור קשר עם משרדנו לקביעת פגישת ייעוץ ראשונה ללא עלות בעמוד יצירת קשר.

פיצול דירה לשתי דירות

דייר בבניין שלנו פיצל את דירתו למס' דירות חדר קטנות. והוא משכיר אותם לסטודנטים. ברצוני לדעת האם מעשה זה הוא חוקי?

עו"ד עוז כהן משיב

צו רישום הבית המשותף קובע את מספר הדירות בבית המשותף.

דייר החפץ לפצל את דירתו ולהוסיף על ידי כך יחידות מגורים נוספות, להשכרה. למשל, חייב למלא אחר הוראות סעיף 62 לחוק המקרקעין ולשנות את צו הבית המשותף.

עניין זה נדון בתיק מפקח 181/05 רון אלה ואח' נ' אהרון כהן, רביב אורן ואח', ושם נפסק כי:

"באופן כללי, כל עוד לא נקבעה הוראה מפורשת בתקנון המוסכם,. שצריכה להיעשות בהסכמה של כל בעלי הדירות, בדבר שינוי יחסי הכוחות, או שינוי החלקים ברכוש המשותף, והענקת זכויות קנייניות ליחידה החדשה. שהתווספה לבית המשותף – לכאורה, נשאר המצב המשפטי והקנייני כפי שהיה לפני כן,. והשינוי הפיזי שנעשה אינו משפיע על המצב המשפטי".

בנוסף לכך, הוספה של יחידות מגורים עלול לפגוע בערך הדירה, בנוחות הדיירים, בהעמסה על רכוש משותף וצנרת, ועל כן עשוי הדבר להוות "פגיעה" אסורה כמשמעותה בסעיף 2 ו- 3 לתקנון המצוי.

מן הפן התכנוני ופרשנות הוראות סעיף 145 לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה -1965 פיצול יחידה למספר יחידות המושכרות לשוכרים שונים. עם כניסות שונות ונפרדות ליחידות, מהווה פעולה שאינה שימוש פנימי והיא פעולה הטעונה היתר בנייה. זאת נקבע במספר פסקי דין, למשל:

ע"פ (ת"א) 80309/01 מדינת ישראל נ' רוסנו ישי, תק-מח 2002 (3), 13210, עמ' 13212.

רע"א 7030/00 מקביאן נ' הילנגר ואח', תק-על 2001 (1).

עפ"א 80316/05 מחוזי (ת"א). לא פורסם. כב' השופטת רות רונן בה"פ (ת"א) אבני יוסף ואח' נ' דב לוין ובניו בע"מ (פורסם באתר נבו) שם נקבע  במפורש כי פיצול דירה לשתי דירות היא פעולה הטעונה היתר בנייה.

 

לייעוץ וייצוג משפטי ניתן ליצור קשר עם משרדנו לקביעת פגישת ייעוץ ראשונה ללא עלות בעמוד יצירת קשר.

מעוניינים להתייעץ בנושאים הקשורים להתקנת אנטנה סלולרית בבניין משותף או כל נושא אחר? צרו קשר עם משרד עורכי דין עוז כהן, המתמחה בתחום הבתים המשותפים, סכסוכים שכנים, זכויות במקרקעין, עסקאות מקרקעין ותמ"א 38.